20/12/2021

Corectați-vă miopia cu ajutorul Visian ICL

Frustrarea de a purta grija ochelarilor sau a lentilelor de contact în fiecare zi este, de obicei, mult mai mare decât frustrarea cauzată de faptul că nu puteți vedea fără ajutorul lor.

Din fericire, implantul intraocular Visian ICL reprezintă o soluție permanentă pentru corectarea vederii, imaginile obținute cu acest implant fiind extrem de clare, cu contur perfect definite, lipsite de aberații optice de rang înalt.

În acest articol vom discuta despre avantajele implantului Visian ICL, care este conceput în funcție de nevoile și caracteristicile fiecărui ochi, și este o alternativă permanentă la ochelarii și lentilele de contact pentru pacienții care suferă de miopie.

Despre miopie

Persoanele cu miopie sunt capabile să vadă clar obiectele din plan apropiat dar nu pot vizualiza corect obiectele situate la distanță. Acestea pot avea dificultăți în a vedea clar lucrurile de la distanță, cum ar fi ecranul televizorului sau indicatoarele rutiere.

Miopia se întâlnește la aproximativ o treime din populație. Deși cauza exactă a miopiei este necunoscută, există dovezi semnificative conform cărora mulți oameni moștenesc miopia, sau cel puțin tendința de a o dezvolta în timp.

Chiar dacă riscul de a dezvolta miopie poate fi moștenit, persoanele care petrec mult timp citind, lucrând la un computer sau efectuând alte activități vizuale intense pot prezenta un risc mai mare de a dezvolta miopie.

Cum se corectează miopia?

Persoanele cu miopie au o multitudine de variante la dispoziție pentru a-și corecta vederea. Acestea includ:

  • Ochelari de vedere
  • Lentile de contact
  • Corecția miopiei cu implant Visian ICL™
  • Ablația corneei cu laser (LASIK, LASEK, PRK, ReLEx)
  • Implante cu fixare la iris
  • Înlocuirea cristalinului natural
  • Terapia vederii (Numai pentru persoanele cu miopie legată de stres)

Visian ICL pentru corecția miopiei

Mulți pacienți consideră că Visian ICL este o alternativă excelentă la procedurile de chirurgie refractivă cu laser, inclusiv LASIK, keratectomia fotorefractivă (PRK), intervențiile chirurgicale cu incizie sau alte mijloace de corectare a miopiei, cum ar fi lentilele de contact și ochelarii.

Având capacitatea de a corecta toate tipurile de miopie, inclusiv cele forte sau asociate cu astigmatisme mari, Visian ICL are o rată de succes de 99 % în rândul pacienților care au recurs la implantul intraocular.

Cel mai semnificativ beneficiu pe care îl veți observa după operația Visian ICL este corectarea sau reducerea permanentă a miopiei, permițându-vă să vedeți clar la distanțe mari fără ochelari de vedere sau lentile de contact.

Pentru a afla dacă puteți beneficia de o astfel de intervenție, este obligatoriu un consult preliminar din partea unui chirurg acreditat Visian ICL™ pe care puteți să-l identificați foarte rapid accesând link-ul https://excelens.ro/clinici-partenere/

LASIK pentru miopie

În cazul unei proceduri LASIK, chirurgul folosește un cuțit automat numit microkeratom, pentru a decupa o clapetă (o felie subțire) din țesutul extern al corneei, pe care o basculează pentru a expune țesutul profund asupra căruia folosește un laser de tip excimer pentru a-l remodela prin ardere (vaporizare).

După finalizarea acestei proceduri, clapeta de cornee se repoziționează iar ochiul este pansat și tratat cu picături oculare un timp suficient până la vindecare.