Avantaje

Avantajele Visian ICL™

Alegerea unei intervenții pentru corecția refracției folosind un implant Visian ICL™ produs de Compania STAAR SURGICAL vă poate oferi o serie de avantaje față de alte proceduri de chirurgie refractivă. Apariția Visian ICL™ a permis introducerea unei noi opțiuni terapeutice permanente, sigură, perfect reversibilă și fără a pierde din țesutul corneean atât de prețios.

Efectul ”Wow!”

După o procedură relativ simplă de 30 de minute care nu necesită spitalizare, pacienții prezintă o ameliorare imediată a calității vederii și vor rămâne uluiți de rezultate. De fapt, calitatea vederii obținute este net superioară oricărei soluții precedente pentru corectarea vederii.

Spre deosebire de alte implante phakice, Visian ICL™ este practic invizibil, atât pentru pacient cât și pentru observator, fiind implantat în camera posterioară, în spatele irisului dar înaintea cristalinului natural. De asemenea, poziția acestuia în ochi nu afectează funcția normală a irisului, asigură stabilitatea și reduce complicațiile potențiale.

Procedura de implantare este relativ simplă și poate dura mai puțin de 30 de minute, iar pacienții vor experimenta un efect „Wow!” instantaneu și vor beneficia de o recuperare vizuală rapidă .

 Visian ICL™ – o soluție permanentă

Cea mai mare reținere a pacienților față de chirurgia refractivă laser este că aceste proceduri presupun vaporizarea de țesut corneean, un proces care poate induce modificări permanente ale ochiului și pot constitui obstacole suplimentare în cazul în care vor apare complicații post-operatorii.

Refractiva 1-1

Avantajul major ale implantului Visian ICL™ este obținerea unei corecții permanente a vederii fără a modifica vreuna dintre structurile transparente ale ochiului. În situația puțin probabilă în care un pacient prezintă efecte secundare negative după intervenția chirurgicală, implantul poate fi foarte ușor îndepărtat sau chiar înlocuit cu un altul.

Mai mult, în cazul Visian ICL™ afectarea corneei este practic insesizabilă, deoarece tehnica implantării nu presupune îndepărtarea sau remodelarea țesutului corneean.

Pentru a afla cum Visian ICL™ poate fi metoda optimă de corecție a vederii, citiți mai departe aici.

 Înalta Definiție a Vederii – High Definition Visian™

Un avantaj major al Visian ICL™ față de corecția chirurgicală laser constă în ameliorarea semnificativă a calității vederii obținută imediat post-operator. Corecția superioară a vederii este dată de calitatea superioară a implantului, care oferă o imagine cu contururi bine definite, culori vii, profunzime și dimensiune mai mare decât în cazul altor proceduri. Citește mai mult despre acest subiect aici.

 Procedură ”abberation-free”

Visian ICL™ produce o vedere de calitate superioară deoarece induce semnificativ mai puține aberații optice de rang înalt. Aberațiile optice sunt responsabile pentru imaginile de slabă calitate, obținute cu diverse sisteme optice, fenomene aplicabile și în cazul ochiului uman.

Citește mai mult despre acest subiect aici.

 Blocarea radiațiilor UV dăunătoare vederii

Este deja binecunoscut faptul că expunerea intensă sau pe termen mai lung a ochiului la radiațiile ultraviolete (UV) poate afecta vederea prin creșterea ratei de apariție a cataractei și a afecțiunilor retiniene corelate cu expunerea. Pentru a contracara aceste riscuri, în materialul implantului Visian ICL™ a fost inclus un filtru chimic permanent care blochează radiațiile nocive, împiedicând astfel apariția unor afecțiuni oculare legate de expunerea la astfel de radiații UV.

 Proba timpului

Cei peste 18 de ani de cercetare și dezvoltare au transformat compania STAAR SURGICAL într-un lider mondial în tehnologia lentilelor intraoculare phakice.

Peste 400.000 de operații cu implant Visian ICL™ au fost deja realizate în întreaga lume și peste 99% dintre pacienți s-au declarat foarte mulțumiți de derularea procedurii. Deoarece implantarea acestei lentile nu induce modificări structurale ale ochiului, rezultatele sunt previzibile și foarte stabile.

Până în prezent, Visian ICL s-a dovedit eficace în tratamentul pacienților cu o gamă largă de erori de refracție. De fapt, operația cu Visian ICL poate:

  • să corecteze definitiv miopia de la -0.5 la -18.0 dioptrii, cu sau fără astigmatism asociat.
  • reduce semnificativ miopia de peste -18.0 dioptrii, cu sau fără astigmatism; ulterior, acești pacienți pot beneficia de corectarea semnificativă a unui defect de vedere aproape invalidant.
  • să corecteze definitiv hipermetropia de la +0.5 la +10.0 dioptrii, cu sau fără astigmatism asociat.
  • oferi o corecție chirurgicală la pacienții care nu sunt candidați la procedurile laser (PRK, LASIK, LASEK).
  • să amelioreze calitatea vederii la pacienți cu afecțiuni ale corneei de tipul keratoconusului.

 

Studiile clinice au arătat că Visian ICL™ este o descoperire majoră în tratamentul miopiei, hipermetropiei și astigmatismului. Înainte de apariția acestei proceduri, unele persoane cu afecțiunile menționate mai sus nu puteau beneficia de o corecție chirurgicală a defectului lor de vedere.

Dacă dori să aflați mai multe despre utilizarea sa ca alternativă la corecția chirurgicală oculară laser, contactați acum reprezentatul companiei STAAR SURGICAL pentru a obține informații suplimentare, click aici.