18/01/2022

Visian ICL – o alternativă pentru lentilele de contact

Lentilele de contact sunt una dintre cele mai utilizate metode de corectare a vederii. Se estimează că în întreaga lume 71 de milioane de oameni le utilizează zilnic. Deși lentilele de contact au devenit cunoscute în mare măsură ca o formă eficientă de corectare a vederii, purtarea lor nu este lipsită de riscuri.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), utilizarea zilnică a lentilelor de contact presupune un risc mai mare de apariție a keratitei sau inflamației corneei. Mulți purtători de lentile de contact tind să nu respecte întotdeauna instrucțiunile pentru îngrijirea lentilelor și a produselor de dezinfectare, ceea ce crește semnificativ riscul apariției unor probleme oculare.

Deși îngrijirea necorespunzătoare a lentilelor de contact este cauza principală a keratitei, există multe alte forme de keratită care pot fi contractate prin utilizarea zilnică ale acestora.

Keratita microbiană poate apărea atunci când germenii invadează corneea. Acești germeni – cum ar fi virușii, bacteriile, ciupercile sau paraziții – au mai multe șanse să invadeze ochii atunci când lentilele de contact sunt purtate prea mult timp sau nu sunt îngrijite corect. Keratita microbiană este un tip grav de infecție oculară care afectează de obicei purtătorii de lentile de contact și poate duce chiar la orbire sau la transplant de cornee în cazurile cele mai severe.

Alte complicații care sunt legate de purtarea zilnică a lentilelor de contact provoacă, de obicei, simptome mai ușoare sau niciun simptom. Acestea se pot rezolva prin nepurtarea temporară a lentilelor de contact sau cu picături pentru ochi prescrise de un oftalmolog.

Unele dintre aceste complicații includ:

  • Alergii care afectează ochii
  • Conjunctivită papilară gigantică: umflături care apar sub pleoapă
  • Abraziunea corneei: o zgârietură sau o zgârietură pe cornee
  • Infiltrate corneene: iritație a corneei indicând inflamație și posibilă infecție
  • Sindromul de “ochi uscat”: senzație de iritație și/sau uscăciune persistentă a suprafeței oculare, însoțită de jenă locală sau durere
  • Neovascularizare: noi vase de sânge care cresc pe corneea lezată, provocând uneori roșeață locală și afectarea vederii

Avantajele Visian ICL

Tot mai mulți medici oftalmologi și pacienți consideră că Visian ICL este o alternativă excelentă la mijloacele de corectare a vederii, cum ar fi lentilele de contact și ochelarii, procedurile de chirurgie refractivă cu laser, inclusiv LASIK, ReLex, PRK, sau intervențiile chirurgicale în scop refractiv cu schimb de cristalin.

Alegerea unei intervenții pentru corectarea viciilor de vedere cu Visian ICL elimină riscurile de apariție a leziunilor corneene de tipul keratitei microbiene precum și a potențialelor complicații menționate mai sus, deoarece operația nu presupune vreo agresiune asupra acestei structuri oculare.

Modificările produse de operația Visian pot fi observate imediat postoperator iar pentru vindecarea definitivă sunt necesare câteva zile. În plus, Visian ICL oferă o protecție eficientă anti-UV și nu va induce ”sindromul de ochi uscat” deoarece nu produce nicio leziune a suprafeței externe a corneei.

Pentru a afla dacă puteți beneficia de o astfel de intervenție, este obligatoriu un consult preliminar din partea unui chirurg acreditat Visian ICL™ pe care puteți să-l identificați foarte rapid accesând linkul https://excelens.ro/clinici-partenere/