Termeni si conditii

Acceptul Dvs.
Prezentul document constituie Regulamentul privind termenii și condițiile de utilizare a site-ului www.excelens.ro. Acest site este proprietatea SC EXCEL LENS SRL, cu punct de lucru în Cluj-Napoca, str. Traian nr. 41/6, CUI RO16600290.

Utilizarea acestei platforme online (accesul, navigarea și înregistrarea unui cont de utilizator pe site-ul EXCELENS.RO) constituie un acord implicit de respectare a termenilor și condițiilor enunțate în cuprinsul prezentului document, cu toate efectele și consecințele ce decurg din acesta.
In situația în care refuzați termenii prezentului acord vă pierdeți automat dreptul de a utiliza serviciile EXCELENS.RO.
Pentru detalii privind conținutul prezentului acord, obligatiile prevazute de acesta sau orice alte intrebari referitoare la operațiile desfășurate în cadrul EXCELENS.RO, ne puteți contacta la adresa de mail: office@EXCELENS.RO.
Administratorul site-ului își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul acestui acord, fără notificarea prealabilă a utilizatorilor. Aceștia pot consulta oricând termenii și condițiile acestui acord în secțiunea respectivă a site-ului www.excelens.ro.

Utilizarea site-ului
Permisiunea de utilizare a site-ului EXCELENS.RO se acordă persoanelor fizice și reprezentanților legali ai persoanelor juridice, cu condiția respectării următorilor Termeni:

 • Este interzisă copierea integrală sau parțială, distribuirea oricărei părți sau secțiuni a website-ului indiferent de mediul de stocare pe care se realizează copierea, precum și copierea în scopul distribuirii;
 • Este interzisă orice intervenție care ar putea cauza disfuncționalitatea website-ului, chiar și temporară, fără autorizarea prealabilă obținută în scris de la SC EXCEL LENS SRL;
 • Este interzisă orice alterare sau modificare a oricărei părți a website-ului, exceptând acele modificări care se încadrează în limitele utilizării corespunzatoare a website-ului pentru scopul în care a fost creat;
 • Este interzisă orice acțiune care afecteaza negativ activitățile celorlalți utilizatori sau intimidează, hărțuieste ori agresează verbal sau vizual ceilalti utilizatori ai site-ului, inclusiv accesarea și utilizarea conturilor personale ale altor utilizatori;
 • Este interzisă orice acțiune care are ca obiect transmiterea de materiale publicitare sau mesaje comerciale catre utilizatorii website-lui;
 • Este interzisă orice acțiune, activitate sau inactivitate, prin care s-ar putea facilita sau incuraja acțiuni care încalcă Termenii și condițiile de utilizare enuntați în cuprinsul acestui document ori dispozițiile legale aplicabile pentru desfășurarea legală a activităților specifice;

Cont personal
Pentru accesarea și utilizarea anumitor sectiuni ale website-ului este necesară crearea unui cont personal.
Prin prezenta, declarați că vă asumați integral responsabilitatea pentru activitățile realizate prin intermediul contului pe care il dețineți pe website și vă sfătuim să asigurați securitatea parolei contului sau a altor date de acces. În cazul în care securitatea contului pe care il detineti este compromisă, trebuie să anuntați imediat administratorul site-ului.
Prin prezenta declarați pe proprie răspundere că sunteti de acord să nu utilizati niciun sistem care să trimită cereri automate către site-ului EXCELENS.RO și care să poată afecta în vreun fel funcționarea acestuia.
EXCELENS.RO nu poate fi făcut responsabil pentru daunele de orice fel cauzate terților prin utilizarea neautorizată a contului.

Serviciile oferite
EXCELENS.RO ofera servicii online, incluzând dar nelimitându-se la funcționalități de prezentare, a ofertelor de produse și servicii ale partenerilor săi. EXCELENS.RO pune la dispoziția utilizatorilor săi informații despre produsele și serviciile aflate în ofertele mai multor magazine online și stabilește legături către societățile care comercializează aceste produse sau servicii. EXCELENS.RO are ca scop declarat facilitarea tranzacțiilor între utilizatori-vânzători și utilizatori-cumpărători, precum și de a reglementa activitatea de comerț între părți în conformitate cu legislația din domeniu.
Nu pot face obiectul unor tranzacții pe EXCELENS.RO unele produse interzise pentru vânzare precum armele de foc și muniția aferentă, materialele radioactive, substanțele stupefiante, halucinogene, chimicale periculoase precum și orice alte produse naturale sau industriale care ar putea pune viața în pericol oricărei persoane.
În cazul în care sunt îndeplinite astfel de condiții vom putea lua de îndată, fără nicio notificare prealabilă, măsurile pe care le considerăm necesare pentru a interzice acestor persoane utilizarea tuturor serviciilor EXCELENS.RO.
EXCELENS.RO nu vinde produsele și serviciile prezentate pe site și nu are statut de intermediar sau mandatar în raporturile comerciale inițiate pe baza informațiilor prezente pe site.
Tranzacțiile de vânzare-cumpărare ale produselor prezentate în cadrul website-ului au loc exclusiv între utilizatorii cumpărători ai site-ului EXCELENS.RO și utilizatori, respectiv societățile care distribuie produsele și serviciile listate.
Acest website poate conține linkuri, spoturi sau bannere publicitare cu legături către alte site-uri care nu sunt proprietatea și nu se află sub controlul SC EXCEL LENS SRL. Prin urmare, SC EXCEL LENS SRL nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul, politica, practicile sau regulile instituite de oricare alt site, de aceea vă recomandăm să luați cunoștință despre termenii și condițiile de utilizare pentru fiecare site vizitat atunci când părăsiți site-ul EXCELENS.RO.

Utilizator
Poate deveni utilizator al serviciilor EXCELENS.RO orice persoană în vârstă de peste 18 ani, fie în nume personal, fie în calitate de reprezentant al unei persoane juridice înregistrată în România, cu condiția acceptării termenilor prezentului document, după finalizarea procesului de creare a contului de utilizator.
Pentru crearea unui cont de utilizator EXCELENS.RO este necesară completarea formularului de înscriere, furnizarea unei adrese de email validă și a unui număr de telefon mobil.
Utilizatorul are obligația de a furniza date suficiente, valide și legale privind identitatea sa precum și a persoanei juridice pe care o reprezintă. EXCELENS.RO își rezervă dreptul de a verifica prin sondare datele furnizate de către utilizatorii săi.
Orice neconcordanțe între datele furnizate în sistem și datele obținute prin mijloacele de investigare se va interpreta ca o tentativă de înșelăciune, fraudă sau fals intelectual, după caz. Ca o primă măsură, EXCELENS.RO va suspenda imediat accesul utilizatorului și va denunța această situație către organele abilitate.
De îndată ce ați primit dreptul de utilizare al site-ului prin emailul de verificare ce conține parola de acces, puteți începe introducerea produselor și ofertelor speciale, să primiți comenzi și să livrați produsele solicitate în conformitate cu comenzile primite.
Vă revine obligața de a păstra confidențialitatea parolei aferente contului Dvs. În cazul în care aveți suspiciuni privind utilizarea neautorizată a contului Dvs. sau accesarea neautorizată a parolei Dvs. sunteți rugat să notificati de urgență acest lucru administratorului acestui site.
Prin postarea pe site a unui articol spre vânzare sau a unei oferte special de preț a unui articol deja postat, confirmați că sunteți îndreptățit să vindeți sau să cumparați acel articol la prețul afișat.
Numele de utilizator, contul de utilizator și parola aferenta au caracter strict individual și netransmisibil. Utilizatorul este unica persoană responsabilă pentru modul în care este utilizat contul Dvs. În acest sens, vă obligați să utilizați personal contul Dvs. și să nu transferați, cesionați, vindeți, împrumutați sau transmiteți în orice alt mod contul Dvs. de utilizator și/sau parola aferentă unei terțe persoane.
Utilizatorii care, în urma încălcării prezentelor prevederi, au pierdut accesul la serviciile oferite de EXCELENS.RO, prin restricționarea sau suspendarea contului de utilizator, nu vor mai avea dreptul de a utiliza serviciileEXCELENS.RO.
EXCELENS.RO își rezervă dreptul de a închide imediat și fără notificare prealabilă accesul utilizatorilor la contul EXCELENS.RO și să șteargă definitiv contul, datele și informațiile din acesta, în toate cazurile în care se constată încălcarea obligatiilor de mai sus, respectiv orice prevederi legale sau din regulamentul EXCELENS.RO/Termeni și conditii de utilizare.
EXCELENS.RO își rezervă dreptul de a bloca definitiv, fără vreo notificare prealabilă, conturile care acumulează un procentaj de opinii negative mai mare de 20% din comenzile primite.
Utilizarea datelelor aferente acestor conturi pentru o viitoare re-înregistrare ca utilizator este prohibitivă și va atrage anularea automată a acestuia.

Utilizarea site-ului de către minori
EXCELENS.RO interzice înregistrarea ca utilizator pentru persoanele cu vârsta mai mică de 18 ani. În situația în care se dovedește că un utilizator existent încalcă această regulă, administratorul decide suspendarea contului împreună cu ștergerea tuturor datelor și a informațiilor înregistrate în acest cont.

Obligațiile utilizătorului Cumpărător
Cumpărătorul are obligația să respecte următoarele reguli:

 1. Furnizarea unor date de contact corecte
  La finalizarea formularului de comandă, utilizatorul cumpărător trebuie să introducă date de contact corecte și valide, respectiv numar de telefon mobil și o adresă de email validă, adresa de livrare și persoană de contact.
 2. Citiți cu atenție descrierea articolelor
  Asigurați-vă că ați citit și înțeles corect descrierea produselor înainte de a plasa o comandă, în caz contrar puteți cere informații suplimentare din partea vânzătorului prin intermediul datelor de contact ale utilizatorului Magazin-Online către care urmează să trimiteți comanda respectivă. Prin plasarea unei comenzi, vă obligați la achiziționarea acestui produs sau serviciu în condițiile prezentate pe EXCELENS.RO.
 3. Onorarea ridicării comenzii
  In momentul în care un utilizator cumpărător plasează o comandă, vânzătorul se obligă să onoreze comanda respectivă. Daca vânzătorul aduce dovezi concrete care să demonstreze neridicarea coletului (acte de retur de la societatea de curierat) EXCELENS.RO își rezervă dreptul de a bloca definitiv orice comandă viitoare a acelui utilizator.
 4. Transferul comenzii
  Dacă un utilizator-cumpărător plasează o comandă în cadrul EXCELENS.RO către un furnizor iar această comandă este anulată pe motiv de lipsă stoc sau este incapabil să finalizeze comanda din diverse motive, utilizatorul-cumpărător își poate exprima acordul ca aceasta comandă să fie promovată un interval de timp de 15 zile către alți utilizatori-vânzători online din cadrul EXCELENS.RO care pot onora această comandă.

Taxele pentru serviciile furnizate de EXCELENS.RO
Utilizarea serviciilor platformei EXCELENS.RO este gratuită pentru utilizatorii cumpărători.

Pentru utilizatorii de magazin online (vânzători) accesul în sistem este condiționat de plata unui abonament trimestrial sau anual. Contactați-ne pentru detalii.

Responsabilitățile EXCELENS.RO

Administratorul EXCELENS.RO:

 • nu garantează că descrierile produselor apărute pe site sunt lipsite de erori sau că sunt în totalitate complete
 • nu garantează pentru conținutul apărut pe site, oferit de partenerii săi sau de alți utilizatori inregistrați, precum și pentru acuratețea, corectitudinea sau caracterul actual al conținutului
 • nu poate fi făcut responsabil pentru schimbările de preț apărute la produsele afișate pe site și pentru pagubele sau daune-interese care pot fi generate de aceste schimbări.
 • nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura website-urilor sau a produselor la care se poate ajunge prin legături de pe acest website. Răspunderea pentru aceste website-uri o poartă în totalitate proprietarii website-urilor respective.
 • nu poate fi făcut responsabil pentru pagubele utilizatorilor aparute în cazul accesării link-urilor oferite pe EXCELENS.RO.
 • nu garanteaza și nici nu este responsabil în niciun fel dacă produsele achiziționate nu corespund scopurilor concrete pentru care au fost cumpărate
 • nu este responsabil pentru neconcordanțe sau lipsuri în ce privește produsele, calitatea acestora sau orice alte aspecte privind aceste produse. Orice reclamație pe care o puteți avea va fi adusă la cunoștința vânzătorului către care a fost direcționată comanda, din momentul recepționării produselor, urmând ca acestea să fie rezolvate de către acesta.
 • nu garantează acuratețea, corectitudinea sau caracterul actual al continutului, ori al serviciilor furnizate de site.

Confidențialitate

EXCELENS.RO aplică politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. Detalii despre Politica de confidențialitate pot fi citite aici. Prezenta Politica de confidențialitate poate fi modificată oricând, în orice mod, fără nicio înștiințare prealabilă și fără indeplinirea vreunei alte formalități față de utilizatori. Orice modificare de acest fel va intra în vigoare din momentul afișării acesteia în cuprinsul Politicii de confidențialitate de pe website-ul EXCELENS.RO.
Informare privind protecția datelor cu caracter personal
Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, proprietarul EXCELENS.RO va administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de utilizatori. Acestea pot fi prelucrate în scopul oferirii în conditii optime a serviciilor de furnizare bunuri și servicii dar și a serviciilor de reclamă, marketing și publicitate.
La momentul inițierii contului, toți utilizatorii EXCELENS.RO au posibilitatea de a opta pentru primirea de informații despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de serviciul nostru, prin bifarea casuței corespunzătoare din pagina de creare a contului.
Conform Legii nr. 677/2001, toți utilizatorii înregistrați beneficiază de dreptul de acces și de intervenție asupra datelor personale, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a se adresa justiției. Totodată, utilizatorii au dreptul a se opune prelucrării datelor personale care îi privesc și pot solicita ștergerea datelor. Sunteți de acord că ștergerea datelor personale ale utilizatorilor va fi urmată de ștergerea contului din cadrul platformei EXCELENS.RO.

Informațiile despre alți utilizatori

Prin semnarea Termenilor și condițiilor sunteți de acord cu respectarea datelor personale ale altor utilizatori pe care le obtineți prin site-ul nostru sau printr-o tranzacție sau comunicare; de aceea noi vă oferim dreptul de a utiliza aceste informatii numai pentru:
a) comunicări care nu reprezintă mesaje comerciale nesolicitate, și
b) în orice alt scop pentru care un astfel de utilizator optează dar numai dupa ce a expus clar acest scop.

Responsabilitate
În calitate de proprietar și administrator al website-ului, SC EXCEL LENS SRL va lua toate măsurile legale și va face toate eforturile rezonabile necesare pentru a asigura legalitatea funcționării website-ului EXCELENS.RO și, în acest scop, va încerca să corecteze orice erori sau omisiuni cât mai repede posibil. Cu toate acestea, SC EXCEL LENS SRL nu își asumă responsabilitatea pentru inadvertențe, erori sau omisiuni sau orice utilizări neautorizate sau ilegale de conținuturi care încalcă drepturile de orice fel ale unor terți, persoane fizice sau juridice.

SC EXCEL LENS SRL își rezervă dreptul de a derula sau desfășura în orice moment campanii publicitare și/sau promoții în orice secțiune din site prin sine însuși sau printr-un terț în nume propriu sau în numele unui terț. Campaniile și promoțiile derulate pe website nu necesită acordul vizitatorilor sau utilizatorilor site-ului. Spațiile și dimensiunea spoturilor publicitare și a promoțiilor precum și a modului de desfășurare și prezentare pe website nu necesită acordul vizitatorilor și orice schimbări, alterări, modificări ale spațiului și conținutului publicitar pot fi realizate fără anunț prealabil sau acord din partea vizitatorilor sau utilizatorilor.

SC EXCEL LENS SRL nu acordă nicio garanție și nu-și asumă nicio responsabilitate pentru niciun produs sau serviciu făcut disponibil de către sau oferit de către o terță parte, fie ea persoană fizică sau juridică, prin intermediul EXCELENS.RO sau prin orice legătură cu un alt website, realizată prin orice modalitate, așa cum nu-si asumă nicio responsabilitate pentru niciun conținut apărut în orice banner sau alt fel de material publicitar.

SC EXCEL LENS SRL nu va fi parte la și nu va fi ținută în niciun fel responsabilă pentru monitorizarea sau realizarea efectivă a oricăror tranzacții dintre Dvs. și o terță parte ce oferă produse sau servicii prin intermediul website-ului, indiferent că încheierea ei și orice eventuală plată se realizează prin mijloace tehnice oferite de website, tranzacția va fi guvernată de regulile agreate și consimțite de utilizator (în calitate de vânzător sau cumpărător) și terțul respectiv. EXCELENS.RO nu are rolul de intermediar pentru magazinele listate pe site și nici nu va vinde sau revinde produsele prezentate.

Garanții
Prin accesarea și utilizarea website-ului EXCELENS.RO:
a) să garantați că nu veți folosi website-ul și/sau vreunul din serviciile oferite pe website în alte scopuri decât cele permise de administrator/proprietar;
b) să renunțați la formularea și exercitarea oricăror acțiuni în pretentii, explicite sau implicite, față de EXCELENS.RO, administratorii, directorii, angajații și agenții săi;
c) să sustineti pe aceștia ca nefiind răspunzători cu privire la orice fel de pretenții, revendicări, reclamații, daune, obligații, pierderi, costuri sau datorii, cereri (care includ dar nu se limitează la onorariile avocaților) provenite din:

 • accesarea, vizitarea, utilizarea website-ului
 • încălcarea din partea Dvs. în calitate de utilizator, sau terți termenilor și condițiilor enunțate în prezentul document;
 • încălcarea de către orice utilizator, vizitator, client a oricăror drepturi ale unei terțe părți care poate fi utilizator, vizitator, client, în calitate de persoana fizica sau juridica;
 • orice pretenție rezultând din cauzarea oricărei daune unei terțe părți ca urmare a postării, vizionării sau utilizării unui material încărcat pe EXCELENS.RO
  Informații legate de marcă
  Denumirea EXCELENS.RO și sigla EXCELENS.RO sunt mărci proprietare SC EXCEL LENS SRL. Mărcile nu pot fi afișate sau utilizate sub nicio formă fără acordul expres al proprietarului de drept.

Disponibilitatea serviciului
SC EXCEL LENS SRL își rezerva dreptul de a modifica structura și interfața oricărei pagini sau subpagini a website-ului EXCELENS.RO în orice moment și la orice interval de timp liber ales, având dreptul de a întrerupe temporar sau permanent, parțial sau în totalitate serviciile puse la dispoziția publicului prin intermediul acestui website fără vreo notificare prealabilă individuală sau generală.

Drept aplicabil
Prin folosirea website-ului SC EXCEL LENS SRL, utilizatorul se declară de acord asupra faptului că legile române vor guverna Termenii și condițiile de utilizare și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizatori și SC EXCEL LENS SRL sau asociații /partenerii /afiliații acesteia. În cazul unor eventuale conflicte se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă, iar dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat în instanță în conformitate cu legile române în vigoare la data înregistrării conflictului.