18/03/2022

Viața cu Visian ICL pe termen lung

Dezvoltat pentru prima dată în 1992, Visian ICL™ a fost utilizat în întreaga lume pentru tratarea viciilor de refracție în peste 1,3 milioane de cazuri, fiind o soluție permanentă pentru corectarea vederii.

Implantele Visian ICL™ sunt realizate din collamer, un material foarte avansat tehnologic, perfect compatibil cu biochimia organismului uman. Implantele din Collamer sunt ușor de implantat, fiind un material moale ce poate fi manipulat în interiorul ochiului într-o manieră sigură și predictibilă. În cazul în care pacientul, datorită vârstei sale înaintate, va dezvolta afecțiunea numită cataractă, implantul Visian ICL va fi explantat fără riscuri pentru a putea efectua ulterior operația de cataractă.

Unul dintre principalele motive pentru care pacienții noștri aleg Implantele Visian ICL™ este practicarea sportului preferat, fără temerile cauzate de purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact. De aceea, implantul Visian ICL™ este o soluție excelentă, nu doar din punct de vedere al confortului, ci și a securității pe care o au atunci când desfășoară orice activitate fără a depinde de ochelari sau lentile de contact.

În primele săptămâni după implantarea implantelor Visian ICL™, pacientul nu trebuie să efectueze anumite activități sportive de contact precum box sau karate, sau activitățile acvatice, pentru a elimina riscul de infecție.

Implantele Visian ICL™ sunt indicate pacienților cu vârsta cuprinsă între 21 și 60 de ani, cu vicii de refracție de tipul miopiei sau hipermetropiei, cu sau fără astigmatism asociat. Un pacient poate fi considerat candidat la operația Visian ICL™ dacă prescripția acestuia pentru corecția cu lentile de contact sau ochelari este nemodificată de peste 6 luni. Nu există nicio certitudine că evoluția erorii de refracție este stabilă pe viață, având în vedere că se poate observa o modificare a lungimii axiale a ochiului la unii pacienți, care poate duce la modificarea valorilor refracției. De asemenea, nu există nicio procedură chirurgicală care să „prevină” aceste variații, de aceea este foarte important ca decizia pentru operația Visian ICL™ să fie luată odată ce suntem siguri că refracția rămâne stabilă cel puțin 12 luni, recomandabil după împlinirea vârstei de 21 de ani.

Consultația preliminară efectuată de către un chirurg acreditat Visian ICL™ vă oferă toate informațiile legate de această intervenție. Puteți găsi un chirurg acreditat Visian ICL™ în apropierea locației D-voastră accesând link-ul https://excelens.ro/clinici-partenere/

Toate persoanele cu probleme de vedere ar trebui să fie consultate de medicul oftalmolog, chiar dacă nu doresc să se supună unei operații refractive. Consultul oftalmologic efectuat periodic este important pentru menținerea unei funcții vizuale perfect adaptată solicitărilor de zi cu zi.