01/08/2022

Care este diferența dintre lentilele de contact și Visian ICL™?

Atât lentilele de contact cât și implantul intraocular Visian ICL sunt inserate în ochi și vă ajută să vă corectați vederea. Dar ce le diferențiază? Vă invităm să citiți în continuare articolul pentru a afla răspunsul.

Ce sunt lentilele de contact?

Lentilele de contact sunt lentile subțiri din plastic care se așează deasupra corneei pentru a corecta o multitudine de probleme de vedere. În funcție de tipul pe care îl alegeți, lentilele de contact pot trata una sau mai multe dintre următoarele vicii de refracție:

 • miopie
 • hipermetropie
 • hipermetropie cauzată de înaintarea în vârstă (prezbiopie)
 • astigmatism

Ele vin într-o varietate de tipuri, cum ar fi:

 • Lentile de contact moi, rigide sau hibride
 • Pentru timpul zilei sau pentru timpul nopții
 • Cu prescripție zilnică, săptămânală, lunară sau anuală
 • Lentile de contact torice (pentru astigmatism)
 • Lentile de contact bifocale

Care sunt riscurile utilizării lentilelor de contact?

Utilizarea zilnică a lentilelor de contact presupune un risc mai mare de apariție a keratitei sau inflamației corneei. Unele probleme cauzate de lentilele de contact includ purtarea lor prea mult timp sau inserarea/înlăturarea lor fără să vă spălați pe mâini, transferând astfel bacteriile direct pe suprafața ochilor.

Aceste probleme pot apărea dacă:

 • Nu vă spălați pe mâini înainte de a atinge lentilele de contact
 • Nu înlocuiți soluția dezinfectantă din carcasa pentru depozitarea lentilelor de contact în mod regular
 • Purtați lentilele de contact mai mult timp decât este recomandat
 • Dormiți cu lentilele de contact
 • Înotați cu lentilele de contact

Ce este Visian ICL™?

Visian ICL™ este o lentilă implantabilă (ICL = Implantable Collagen Lens) biocompatibilă, care funcționează împreună cu cristalinul natural formând astfel un ansamblu optic performant pentru a corecta eroarea dvs. de refracție.

Implantul intraocular este plasat înapoia irisului pentru a vă oferi o vedere excelentă iar imaginile obținute cu acest implant sunt extrem de clare, cu contururi perfect definite, lipsite de aberații optice de rang înalt.

Operația Visian ICL™ presupune implantarea unei lentile subțiri și moi realizată din Collamer – un material perfect compatibil cu biochimia organismului uman. Astfel, implantul va fi plasat permanent în ochi, cu opțiunea de a fi îndepărtat dacă vederea necesită o corecție suplimentară.

Lentilele Visian ICL™ necesită întreținere?

Răspunsul este NU!

Lentilele implantabile Visian ICL™ nu trebuie îndepărtate în fiecare zi, așa cum faceți cu lentilele de contact. Avantajul major al implantului Visian ICL™ este obținerea unei corecții permanente a vederii fără a modifica vreuna dintre structurile transparente ale ochiului. În situația puțin probabilă în care un pacient prezintă efecte secundare negative după intervenția chirurgicală, implantul poate fi foarte ușor îndepărtat sau chiar înlocuit cu un altul.

Deoarece lentilele de contact nu sunt implantate în ochi, ele vor necesita îngrijire săptămânală sau chiar zilnică. Acestea sunt create pentru a fi temporare și detașabile, așa că unele modele tind să fie susceptibile la apariția unor germeni care invadează ochii.

Procedura Visian ICL™ vă oferă rezultate spectaculoase în doar 20-30 de minute. Controalele postoperatorii se vor baza pe nevoile dumneavoastră unice și pe recomandările medicului. În cazul în care apare o schimbare a vederii este recomandabil să efectuați o vizită la medicul oftalmolog în cel mai scurt timp.

Pentru a afla dacă puteți beneficia de o astfel de intervenție este obligatoriu un consult preliminar din partea unui chirurg acreditat Visian ICL™ pe care puteți să-l identificați foarte rapid accesând linkul https://excelens.ro/clinici-partenere/