11/11/2021

Analiza costurilor cu diverse soluții pentru corectarea defectelor de vedere

Abilitatea de a vedea clar este unul dintre cele mai prețioase daruri ale vieții. Pe măsură ce începeți să căutați opțiunea ideală pentru corectarea vederii, unul dintre cele mai importante aspecte pe care îl veți lua în considerare este cel financiar.

În acest articol vom analiza și compara costul lentilelor de contact și al procedurilor de chirurgie refractivă cu laser LASIK / PRK / ReLEx Smile față de costul implantului intraocular Visian ICL.

Cât costă lentilele de contact?

Lentilele de contact sunt una dintre cele mai utilizate metode de corectare a vederii din lume.

Se estimează că un total de 71 de milioane de oameni folosesc lentile de contact pentru a-și corecta vederea în fiecare zi.

În funcție de severitatea nevoilor dumneavoastră de corecție optică, costurile lentilelor de contact pot varia. Unii dintre acești factori includ:

  • Prescripția lentilelor de contact
  • Tipul lentilelor de contact
  • De unde le cumpărați

Prețurile lentilelor de contact de unică folosință variază foarte mult în funcție de dioptrie și marca aleasă.

Îngrijirea lentilelor necesită produse suplimentare, cum ar fi utilizarea unei soluții de păstrare și/sau dezinfecție pentru lentile de contact și depozitarea acestora, care trebuie înlocuită la cel puțin 3 luni sau conform instrucțiunilor unui medic oftalmolog.

Pe durata purtării lentilelor de contact pot apărea însă și alte probleme, de exemplu intoleranța la acestea, alergii sau chiar infecții locale care pot necesita tratament specific de durată.

Costul operației cu laser LASIK / PRK / ReLEx SMILE

Pe de altă parte, costul operației cu laser poate varia de la 2500 RON până la 4000 RON per ochi. Factori precum experiența chirurgicală și tehnologia utilizată vor influența costul final al operației dumneavoastră cu laser.

În plus, o multitudine de alți factori pot afecta prețul LASIK/PRK. Aceștia includ:

  • Nivelul de experiență și reputația chirurgului
  • Tehnologia pe care o folosește chirurgul
  • Procedura fără lamă vs procedura cu lamă
  • Costurile și serviciile suplimentare, cum ar fi controalele postoperatorii
  • După 10 ani de la operația inițială, aproximativ 10% dintre pacienți vor avea nevoie de o altă procedură ca urmare a modificărilor de vedere. Costurile pentru această intervenție depind de chirurgul oftalmolog pe care îl alegeți.

Operația ReLEx SMILE este o variantă a operației LASIK / PRK în care se intervenția se face cu ajutorul unui laser care poate îndepărta mici fragmente (leticule) din țesutul cornean și astfel se modifică proprietățile optice ale acestuia.

Prețul operației ReLEx SMILE variază de la 6000 la 9000 de RON per ochi.

Costul implantului intraocular Visian ICL

Spre deosebire de lentilele de contact și de procedurile laser, operația Visian ICL reprezintă o soluție pe termen lung care conservă funcțiile și țesuturile oculare. Fiind o procedură personalizată, vi se vor comunica toate costurile pentru această intervenție abia după o consultație completă.

Implantul intraocular Visian ICL este o soluție permanentă pentru corectarea vederii, imaginile obținute cu acest implant fiind extrem de clare, cu contur perfect definite, lipsite de aberații optice de rang înalt. Dacă este necesar, procedura Visian poate fi urmată de o altă procedură chirurgicală, indiferent dacă este cu implant sau de tip laser.

În comparație cu oricare dintre procedurile laser LASIK / PRK / ReLEx Smile, o procedură cu implant Visian ICL nu presupune vreo pierdere de țesut corneean, acesta fiind păstrat neatins.

Pentru a afla dacă puteți beneficia de o astfel de intervenție, este obligatoriu un consult preliminar din partea unui chirurg acreditat Visian ICL™ pe care puteți să-l identificați foarte rapid accesând link-ul https://excelens.ro/clinici-partenere/